Biergist aan de hond geven. > Goed voor de gezondheid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Heb 't maar even hier gezet..


Ik las vanmiddag op de Facebook pagina van het Bull terrier forum, dat (veterinaire) biergist goed zou zijn voor de hond. Dat het zorgt voor een vlug herstel na ziek zijn, en een gezonde huid en vacht. Het zou volgens iemand zelfs helpen tegen poep eten omdat, als een hond poep eet, hij misschien een stofje zou missen en biergist de darmwerking etc. beïnvloedt.

Dat laatste is me nog steeds een beetje onduidelijk.. Ik wist namelijk ook niet dat honden poep eten omdat ze iets missen?

Wilde even weten wat jullie ervan vonden :-)



honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Zelf geloof ik niet zo in voedings supplementen.
Alleen als er om de één of andere reden een medische noodzaak is.
Kwalitatief goede volledige voeding,zou voldoende moeten zijn voor de gezondheid van je hond incl voldoende beweging en frisse buitenlucht en geen of bijna geen stress.

Dus ik geef nooit supplementen aan gezonde dieren.
Volgens mij zijn er aardig wat theorieën over het geven van zaken die dan andere zaken zouden moeten voorkomen en verklaringen waarom.

Helaas kan ik je daar niet bij helpen,want ook daar geloof ik niet zo in.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

In DLG zit volgens mij ook biergist, op een ander forum had ik toen wat vragen gesteld over brokken en dus ook over biergist. Toen kreeg ik dit als antwoord;
"Biergist is zoals aangegeven een afval/overblijfstel uit de bierproductie. De vitamine B's die daarin zitten zijn geen goede natuurlijke B's en dat maakt dat ze door het lichaam slechter opneembaar zijn. Het veroorzaakt bij veel honden de gevoeligheid voor schimmels in het lichaam en kan uiteindelijk na langduriger gebruik leiden tot huidproblemen en schimmelinfecties in de darmen maar ook op het lichaam. 
Je weet veelal niet van te voren of je hond hier gevoelig voor is en als hij er wel gevoelig voor is dan gaat het gebruik ervan vast wel een paar maanden goed voordat er klachten verschijnen. Honden zonder die gevoeligheid zullen er geen last van krijgen. Maar los daarvan blijft wel overeind dat het eigenlijk zowel voor mens als hond geen best product is door de slechte opneembaarheid."

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ah, bedankt! Ik zat eraan te denken om het dan eens te bestellen, aat ik dacht: eerst even checken op HP ;-)
Bink is erg gevoelig, dus biergist lijkt me geen goed plan..

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Biergist vinden ze hier alletwee lekker. (Gewoon v.h. Kruidvat), maar de een krijgt er diaree van...
Ik heb er 1 die poep eet. Alles geprobeerd: biergist dus, maar ook eierkoek, banaan, bruin brood, leb maag, verse pens, paardenpoep laten eten, vers vlees of vis in verschillende samenstellingen, allerlei soorten ander hondenvoer w.o. hondendiner en frolic, wortelen (gekookt en rauw) verbieden, gek werd ik ervan! Zelfs een homeopatisch middel geprobeerd, niks werkte! Laatst hoorde ik van de fokker dat de pups het waarschijnlijk van de moederhond hebben geleerd. Het was er ook altijd superschoon.
Ze krijgen nu gewoon volledig voer op barfbasis. Die ene eet nog steeds poep, als ik even niet oplet. Biergist krijgen ze niet meer. Ik merk ook niet dat ze wat missen.

honden foto van Quincy, Bailey & Nova

tegen poep eten: sanor veendrenkstof
bij hout eten quinoa geven...
90% dat het werkt O-)

honden page profiel MarijkeMarijke

Quincy, Bailey en Nova: Wanneer mijn geduld weer eens op is gooi ik deze tips in de "strijd". Bedankt ook namens de hond, hij vindt het vast een prima idee!

nel (Gast)

Biergist werkt uitstekend tegen vlooien en is niet schadelijk voor de hond of kat

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Biergist is een natuurlijke bron van vit. B complex en bevat natuurlijke gist.(goed voor de flora)

 

Ik heb meer vertrouwen in biergist dan in bvb glucosamine.

(en dat wordt namelijk wel massaal genomen voor de gewrichten, terwijl het daar echt niet aankomt...)

 

gewone biergist is even goed.

honden page profiel MatthiasMatthias

honden foto van Matthias

Waarom zou er in biergist geen natuurlijke vit. B zitten?

 

 Marijke, let op met paardenpoep. Deze bevat soms resterend ontwormingsmiddel, voor een hond soms gevaarlijk hoog.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Een kanttekening bij biergistsupplementen. De meeste goedkope supplementen zijn vervuild en doen hun werk niet goed. Orthomoleculaire supplementen die op therapeutenbasis worden voorgeschreven zijn gezuiverd en goed voor in elk geval mensen en paarden. Voor honden is biergist niet altijd 'goed' en een hond die een volwaardige voeding krijgt, kan er maar beter van verstoten blijven. Rassen die gevoelig zijn op uraatstenen en bepaalde gistgevoelige huid- en darmziektes hebben er niets aan, die zijn beter af met tijdelijke vitamine B complex zonder gist, suiker, soja etc. Maar ook bij overdosering (te lang achtereen geven) kunnen voedingsopnameproblemen ontstaan. Biergist is dus niet zaligmakend en dan kun je beter echt kritisch naar de voeding kijken om bijv. poepeten te remmen (boekmaag, vuile pens, omega 3, gevarieerde aminozuren, gefermenteerde groentes en kruiden), dan hoef je in het algemeen ook niet te supplementeren.

Biergist bij mensen

 

honden page profiel MarijkeMarijke

Mijn hond kreeg er na verloop van tijd diarree van. Ik heb ook geen verschil gemerkt ofzo.

 

rose (Gast)

Mijn hond is 14 jaar geweest,onlangs is bij hem een hele agressieve tumor ondekt ,dierenarts gaf hem nog een maand,ik ben direct begonnen met vitaminekuur ,biergist tabletten en probiotica voor honden ,we zijn nu al zes maanden verder en moet zeggen ,hij blijft in conditie....

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik geef het zowel aan de honden als aan de paarden.

Ik meng het met lookpoeder.

lulu (Gast)

mijn 2 chihuahua krijgen nu al 2 jaar biergist van de kruitvat en moet zeggen dat het goed helpt in het begin krijgen ze diarree maar dat is omdat het zijn darmen regelt na een tijd stopt het ze zijn energieker en 1 eet veel minder poep en hebben nooit vlooien gehad in ben er content van ik geef hun 2 's morgens en 2 's avonds

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het is een heel oud topic, denk niet dat er nog iemand reageert, je zou zelf een topic kunnen openen.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

" tegen poep eten: sanor veendrenkstof
bij hout eten quinoa geven...
90% dat het werkt O-) "

Uh, quinoa geven bij hout eten? Zo, dat heb ik nog nooit gehoord  Sinds kort ben ik zelf quinoa gaan eten. Doe je het bij de hond gewoon rauw onder de brokken/KVV? Ik heb namelijk wel een hond die met stokken speelt en opknabbelt. Hij schijnt het lekker te vinden 

 

Biergist is goed tegen vlooien en teken. Hier zit het in mijn cd vet poeder samen met komijnzaad, peterselie en kokosrasp.

bullmastiff MAX (Gast)

MAX heeft nogal last van ontstekingen onder zijn kin en in zijn oren bijvoorbeeld, als het warm en broeierig weer word. zelf dacht ik aan bloedzuiverend werkende tabletten zoals look of biergist. enig commentaar hierover. bvd peter van MAX

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" MAX heeft nogal last van ontstekingen onder zijn kin en in zijn oren bijvoorbeeld, als het warm en broeierig weer word. zelf dacht ik aan bloedzuiverend werkende tabletten zoals look of biergist. enig commentaar hierover. bvd peter van MAX
  "

 Max een heel oud topic van jaren terug. ! Karnemelk is ook bloedzuiverend, kijk eens naar vers vlees, meestal gaan oorontstekingen daarvan over als je hond vers vlees krijgt, kijk wel naar een goede kvv.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^